Tillbaka till sök
Utgått jobb

Flygplatsmedarbetare till Airside Skellefteå Airport

Flygplatsmedarbetare till Airside Skellefteå Airport


Skellefteå Airport har under de senaste åren haft en mycket positiv utveckling och nu behöver vi stärka upp vårt team på Airside med fler drifttekniker. Som medarbetare på Skellefteå Airport har du en viktig roll för att våra resenärer ska få en positiv upplevelse av flygplatsen. Vi erbjuder ett omväxlande och aktivt arbete med möjlighet att arbeta i ett sammansvetsat gäng.

Som medarbetare på Skellefteå Airport har du dessutom tillgång till gym och möjlighet till träning på arbetstid samt goda möjligheter till utveckling för dig som är driven och vill framåt.

Om företaget
Skellefteå Airport är Västerbottens näst största flygplats med ett strategiskt läge mellan Luleå och Umeå. Flygplatsen ägs av Skellefteå Kommun och har cirka 300 000 resenärer per år. 2017 och 2018 var rekordår för flygplatsen med mer är 400 000 passagerare. Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg med dagliga avgångar till Arlanda och Göteborg under sommaren, samt chartertrafik till Thailand, Rhodos, Kreta, Turkiet, Kroatien, Gran Canaria, Andorra, Polen och Spanien.

Dina arbetsuppgifter
Som drifttekniker på Airside arbetar du på fält och ramp samt ingår i flygplatsens räddningstjänst. Arbetsuppgifterna innebär att lossa och lasta bagage, tankning, avisning, snöröjning samt diverse underhåll av flygplatsen bland annat gräsklippning, slyröjning målning med mera.

Att ingå i flygplatsens räddningstjänst är en viktig del av arbetet och du kommer initialt få en utbildning inför detta.

Arbetet innebär skiftarbete då vi håller öppet efter våra kunders trafikprogram vilket innebär att tidiga morgnar, sena kvällar och helger är frekvent förekommande. Rollen som drifttekniker på Airside är omväxlande och du kommer ha möjlighet att styra dina dagar utifrån vad som behöver göras.

Din bakgrund/Dina egenskaper
För att vara aktuell för rollen bör du vara en fysiskt aktiv person eftersom arbetsuppgifterna bitvis är tunga. Du har ett praktiskt handlag och gillar att arbeta med kroppen. Du har gymnasial utbildning eller motsvarande och goda kunskaper i svenska och engelska. Vi ser att du minst har B-körkort samt god datorvana.

Meriterande är ifall du har C-körkort samt erfarenhet av att köra tyngre fordon. Då du kommer ingå i flygplatsens räddningstjänst är det positivt ifall du har erfarenhet eller utbildning av att vara deltidsbrandman eller brandman. Eftersom användning av rökskydd är aktuellt i samband med flygplatsräddningstjänstens uppgifter är det viktigt att du inte har problem med trånga utrymmen. Har du utbildning eller erfarenhet från att vara drifttekniker är det såklart också välkommet.

Som person är du noggrann, punktlig och praktiskt lagd. Vidare är du är en kommunikativ person som har lätt för att arbeta i grupp såväl som självständigt. Eftersom du ofta kommer att arbeta under tidspress måste du ha ett gott humör, tålamod och kunna hantera stress. Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö där säkerheten alltid är högsta prioritet men där även professionalitet, service och effektivitet genomsyrar vårt gemensamma arbete.

För rätt person med en vilja och driv att ta sig framåt finns det utvecklingsmöjligheter internt. I denna rekrytering värderas dina personliga egenskaper högt.

Information och kontakt
För att kunna arbeta på Skellefteå Airport måste du genomgå en säkerhetsprövning samt en läkarundersökning med bland annat rullbandstester. I säkerhetsprövningen ingår registerkontroll hos Transportstyrelsen, ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister samt att du ska kunna uppvisa intyg för sysselsättning fem år tillbaka (arbete, utbildning, etc).

Sista ansökningsdag: 2022-09-26
Placeringsort: Skellefteå
Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Urval sker löpande.

I denna rekrytering samarbetar Skellefteå City Airport med Wikan Personal AB.
Ansöker gör ni på www.skelleftea.wikan.se. Information om tjänsten lämnas av Irma Öhlund, 0910-77 09 83 eller mail irma@wikan.se

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2022-09-26

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV
Tidrapportera Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår