Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

Personal- och löneadministratör

Personal- och löneadministratör


Om du vill tillhöra ett expansivt, världsledande företag som tillverkar hissar för bygg- och industrisektorn ska du söka arbete hos oss! Vi behöver utöka vår ekonomiavdelning som består av elva personer och söker därför en ambitiös och strukturerad personal- och löneadministratör som vill vara en del i vår framgång.

Vi erbjuder en tillvaro där problemlösning och samarbete går hand i hand. Du blir en viktig del i en gemenskap och du ges möjlighet att växa som individ. Utöver detta erbjuder vi bland annat; möjlighet till flexibla arbetstider, företagshälsovård, ersättning vid kostnad för tandvård, massage, träningskort och tillgång till en fjällstuga genom företaget.


Om företaget
Alimak Group Sweden AB som är beläget i Skellefteå, startades 1948. Företaget är idag världens ledande tillverkare av kuggstångsdrivna hissar. Verksamheten i Skellefteå har cirka 350 anställda och ingår i Alimak Group. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där kvalité, teknik och säkerhet står i centrum. Här finns bland annat komponentsvetsning, CNC-styrda maskiner och kantpressar, laserskärmaskiner, svetsrobotar och robotar med visionssystem. Det här kan bli din arena att utveckla produktionsprocessen och genom det stärka företagets konkurrenskraft.

Dina arbetsuppgifter
I rollen kommer du tillsammans med en kollega ansvara för företagets löneprocess och tillhörande personaladministration. Du kommer arbeta med att underhålla våra system för tidsrapportering och lön. I rollen skapar du underlag och beräknar lön samt genomför utbetalning. Du kommer att administrera personaldokumentation såsom anställningsavtal, arbetsgivarintyg samt rapportering av tjänstepensioner och försäkringar mm.

Andra arbetsuppgifter är att driva arbetet med att upprätta och förbättra policys och rutiner inom området. Du är kontaktperson mot externa parter som exempelvis företagshälsovården och försäkringskassa. Internt förväntas du ha ett nära samarbete och bistå som resurs till företagets chefer med förekommande administration kopplat till nyanställningar, introduktion, uppvaktningar, övertidsjournal, statistik samt underlag inför förhandlingar mm. Du kommer även att besvara frågor inom området genom att bistå i lag- och avtalstolkningar, från medarbetare, chefer och ledning.


Din bakgrund/Dina egenskaper
Som personal- och löneadministratör behöver du minst ha en gymnasial utbildning inom ekonomi eller liknade, gärna en utbildning riktad mot lönehantering. Det är ett krav att du har flera års erfarenhet av att arbeta med personal- och lönerelaterade frågor för både tjänstemän och kollektivanställda och har därmed kompetens inom avtalsområde för Unionen/Ledarna/Sveriges ingenjörer samt IF Metall. Du skall ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift vad gäller svenska och engelska. Du har även god datorvana och är därmed en skicklig systemanvändare/ägare av någon form, gärna IFS och Agda eller liknande verktyg inom området.

Som person har du hög integritet, med tanke på tillgången till känsliga uppgifter på företaget, är noggrann samt arbetar effektivt och strukturerat så att arbetet blir korrekt. Eftersom arbetsuppgifterna är intensivt i perioder bör du även kunna prioritera och agera lugnt i en tillfälligt stressig miljö. För att trivas i rollen tror vi att du är driven och självgående person med en förmåga att snabbt sätta dig in olika ärenden. Du är social, positiv och ansvarsfull.


Information och kontakt
Kontakta ekonomichef Fredrik Bergsten för mer information på telefon 0910-87007. Facklig företrädare för Unionen; Mats Johansson, telefon 0910-87030, för Sveriges ingenjörer; Åke Paldanius, telefon 0910-87364.

I denna rekrytering samarbetar Alimak med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Ellen Berg e-post: ellen@wikan.se
Ansökningarna kommer att behandlas löpande, men med sista ansökningsdag 2021-11-28.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning, tillträde efter överenskommelse.

Om Skellefteå
Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats med ovanligt bra förutsättningar för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Med omväxlande årstider, rika naturtillgångar, korta avstånd och en starkt rotad kultur av kreativitet, entreprenörskap och jämlika möten skapar vi tid och utrymme att växa genom det kanske allra mest värdefulla: våra egna och varandras idéer.

Välkommen med din ansökan!Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2021-11-28

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår