Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

Nordik Distribution söker en inköpare

Vi har vuxit från en enmansverksamhet i ett villagarage till dagens tolv anställda. Nu behöver vi mer yta igen, men framförallt dig som vill bidra till utvecklingen av vårt sortiment. Gemensamt för alla som arbetar på Nordik Distribution är att det finns ett genuint intresse för de produkter som vi säljer, vi hoppas att du delar detta intresse med oss. Vi erbjuder dig en riktigt spännande och kul vardag, där du får vara delaktig i allt vi gör och påverka det strategiska inköpsarbetet. Vi har nått hit men vi hoppas på att nå ännu högre höjder med din hjälp.

Nordik Distribution söker en inköpareOm företaget
Nordik Distribution grundades 2002 som Lightforce Sweden av ägaren Kenneth Edlund som fortfarande äger och driver företaget.

Vi är en svensk distributör som står på tre ben och har en klart uttalad ambition att utveckla samtliga. Vårt fokus ligger främst på den inhemska marknaden. De tre benen består av försäljning av jakt-, och skytteprodukter, outdoorprodukter och belysning till fordon. Vi har ett brett utbud av produkter som vi ständigt vill utveckla, både med nya agenturer och egna varumärken. De allra flesta produkterna köps in från leverantörer utanför Sverige och EU. Vår klart uttalade ambition är att fortsätta växa både genom förvärv och utveckling av den egna affären. Vi har i det närmaste fördubblat omsättningen de senaste fem åren, 2020 blev det nära 50 miljoner.

Dina arbetsuppgifter
Som inköpare kommer administration och daglig kontakt med leverantörer vara en stor del av din vardag. I din roll som inköpare säkerställer du att vi har korrekta lagernivåer, uppdaterade inköpspriser och sortiment från våra olika leverantörer. Du ansvarar även för analys av försäljningen och sortimentet samt håller dig uppdaterad på vad våra kunder och marknaden efterfrågar. I ditt arbete ingår även artikelregistrering, orderläggning och leveransbevakning samt därtill eventuella avvikelser såsom restnoteringar, förseningar i leveranstider och lagernivåer.

Självklart kommer tjänsten att innebära delaktighet i den löpande verksamheten, som kontakt med kunder gällande order och reklamation men även utvecklingen av vårt produktsortiment utifrån konkurrenskraft, lönsamhet och kvalitet.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som inköpare, sortimentsansvarig eller liknande. Du har ett intresse av vårt sortiment och en god produktkännedom. Vi ser gärna att du har erfarenhet från importadministration och logistik.
Då vi jobbar tillsammans som ett team är det viktigt att du är prestigelös och jordnära. Viktigt för denna tjänst är att du är analytisk, strukturerad, och arbetar strategiskt samt kan se på verksamheten utifrån ett helikopterperspektiv.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift och har goda kunskaper i Office365 och erfarenhet av att arbeta i ett affärssystem.

Information och kontakt
Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2021-04-11

Placeringsort: Lycksele

Urval sker löpande

I denna rekrytering samarbetar vi med Wikan Personal AB.
Ansöker gör ni på www.skelleftea.wikan.se
Information om tjänsten lämnas av Ellen Berg, Wikan Personal 0910-77 09 85
Alt. Kenneth Edlund VD Nordik Distribution 0950-120 07

Välkommen med din ansökan!

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 330 Msek och har omkring 800 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2021-04-11

Tjänstgöringsort

Lycksele (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår