Välkommen till Wikan

Automationsingenjör till Alimak

Automationsingenjör till Alimak


Till konstruktions- och utvecklingsavdelningen i Skellefteå söker vi nu en ambitiös ingenjör inom reglerteknik och programmering som vill vara en del i vår framgång. Om du vill tillhöra ett expansivt världsledande företag ska du söka arbete hos oss!

Om företaget
Alimak är en marknadsledande koncern inom vertikala transportlösningar för bygg- och industrisektorn med ett starkt fokus att förbättra kundens säkerhet, produktivitet och lönsamhet.

Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i 70 år. Alimak har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av vertikala transportlösningar som hissar, plattformar, servicehissar och lösningar för fasadunderhåll (BMU-enheter). Produktutbudet består av standardiserade och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment. Alimak Group bedriver försäljning i mer än 100 länder.

Konstruktions- och utvecklingsavdelningen består idag av 30 ingenjörer inom bland annat maskinkonstruktion, el-konstruktion, automation, beräkning och teknisk dokumentation.

Dina arbetsuppgifter
Som automationsingenjör inom avdelningen fyller du en viktig roll i att stärka Alimaks position och säkerställa att vi kan möta morgondagens kundbehov.

Arbetet sker i projektteam där din roll blir att bidra till produktutveckling genom idégenerering och att driva utvecklingen av vårt eget styrsystem för ökad produktprestanda och säkerhet samt nya tjänster kopplat till IoT, machine learning, mm. Vid vår anläggning i Skellefteå finns möjlighet till omfattande provning och utvärdering och du kommer att kunna följa dina idéer från anteckningsblock till prototyptillverkning, provning och serieproduktion innan produkten fraktas till kunder världen över.

Inom vissa projekt sker samarbeten med konstruktions- och utvecklingsavdelningar i andra länder vilket gör att möjligheter finns för resor eller arbete under en tid utomlands.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi söker dig som är utbildad ingenjör inom elektroteknik, teknisk fysik eller har liknande teknisk utbildning och brinner för att arbeta med styrsystem och reglerteknik som en del i utvecklingen av nya produkter.

Tjänsten kräver god baskompetens inom reglerteknik, erfarenhet av programmering är meriterande. Kunskaper förvärvade genom arbete med eller utveckling av andra styrsystem är särskilt meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, både din samarbetsförmåga och ditt driv är viktiga egenskaper. Arbetet kräver att du har hög kvalitetsmedvetenhet, är strukturerad och flexibel samt ser möjligheter i förändringar. Att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift vad gäller svenska och engelska är ett krav.

Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Alimak med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, dock senast 29 februari 2020. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Linnéa Engman, tel: 070-39 17 434 , e-post linnea@wikan.se

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst. Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Facklig företrädare för Sveriges ingenjörer är Dennis Johansson, telefon 0910-871 72 och representant för Unionen är Stig Boman, telefon 0910-871 07.

About the company
Erbjudande
Vi söker talanger som trivs i en tillvaro där problemlösning och samarbete går hand i hand. Vi behöver människor som vill bidra, påverka och göra skillnad där vi tillgodoser våra kunders behov med målsättningen att överträffa deras förväntningar. Som anställd på Alimak blir du en viktig del i en gemenskap där teknikintresset delas, där du kan växa som individ. Utöver detta erbjuder vi även bland annat:

- Möjlighet till flexibla arbetstider
- Ersättning vid kostnad för tandvård
- Ersättning vid kostnad för massage
- Ersättning vid kostnad för träningskort
- Tillgång till eget gym på arbetsplatsen
- Tillgång till sjukgymnast, läkare, psykolog, mm via företagshälsovård
- Tillgång till företagets idrottsförening Alimak IF, med olika aktivitetssektioner som samordnar träffar inom fotboll, hockey, golf, cykling, mm.
- Rabatterade hockeybiljetter
- Tillgång till fjällstuga
- Avdelningsaktiviteter där företaget bidrar med personalpeng

Om Skellefteå
Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats med ovanligt bra förutsättningar för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Med omväxlande årstider, rika naturtillgångar, korta avstånd och en starkt rotad kultur av kreativitet, entreprenörskap och jämlika möten skapar vi tid och utrymme att växa genom det kanske allra mest värdefulla: våra egna och varandras idéer.

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2020-03-12

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår