Välkommen till Wikan

Gruppchef orderkonstruktion

Gruppchef orderkonstruktion


Vi söker en gruppchef inom orderkonstruktion till affärsområde bygghissar. Om du vill tillhöra ett expansivt världsledande företag ska du söka arbete hos oss!

Om företaget
Alimak är en marknadsledande koncern inom vertikala transportlösningar för bygg- och industrisektorn med ett starkt fokus att förbättra kundens säkerhet, produktivitet och lönsamhet.

Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i 70 år. Alimak har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av vertikala transportlösningar som hissar, plattformar, servicehissar och lösningar för fasadunderhåll (BMU-enheter). Produktutbudet består av standardiserade och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment. Alimak Group bedriver försäljning i mer än 100 länder.

Till affärsområde Byggnadshissar söker vi nu en gruppchef inom orderkonstruktion.

Dina arbetsuppgifter
Som ansvarig för gruppen orderkonstruktion inom affärsområdet bygghissar arbetar du med att stötta våra säljare, säljbolag, distributörer och kunder i världen med tekniska frågor, beräkningar, ritningsunderlag samt certifieringsfrågor dels för vårt standardprogram och även för specialprojekt. Du leder en grupp på tre medarbetare inom beräkning och mekanisk konstruktion. Grunden i arbetet inom orderkonstruktion är att tillhandahålla orderspecifik teknisk dokumentation. Arbetet innebär även att tekniskt utvärdera specifikationer vid offertarbete och kostnadskalkylering.

Tjänsten innebär vissa resor.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom teknik eller el, alternativt anskaffat dig likvärdig kunskap genom arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet från liknande befattningar. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av projektledning samt mekaniska produkter innehållande elektronik. Du bör också ha arbetat med certifiering och förstå vikten av att vara väl insatt i normer och därmed ständig uppdaterad inom området.

Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande, men inget krav. För att vara rätt för rollen bör du trivas och motiveras av att leda andra samt vara duktig på att koordinera resurser och skapa engagemang kring gemensamma mål.

Som person är du mål- och resultatinriktad och gillar utmaningar. Vi tror att du har ett intresse i att förbättra och utveckla arbetssätt och metoder. Arbetet kräver god social kompetens och att du har förmågan att skapa goda relationer.

Att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift vad gäller svenska och engelska är ett krav.


Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Alimak med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, dock senast 26 januari 2020. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Linnéa Engman, tel: 070-39 17 434 , e-post linnea@wikan.se

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst. Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Facklig företrädare för Sveriges ingenjörer - Dennis Johansson, 0910-871 72. och representant för Unionen är Stig Boman, telefon 0910-871 07.

Erbjudande
Vi söker talanger som trivs i en tillvaro där problemlösning och samarbete går hand i hand. Vi behöver människor som vill bidra, påverka och göra skillnad där vi tillgodoser våra kunders behov med målsättningen att överträffa deras förväntningar. Som anställd på Alimak blir du en viktig del i en gemenskap där teknikintresset delas, där du kan växa som individ. Utöver detta erbjuder vi även bland annat:

- Möjlighet till flexibla arbetstider
- Ersättning vid kostnad för tandvård
- Ersättning vid kostnad för massage
- Ersättning vid kostnad för träningskort
- Tillgång till eget gym på arbetsplatsen
- Tillgång till sjukgymnast, läkare, psykolog, mm via företagshälsovård
- Tillgång till Alimak idrottskommité, med olika aktivitetssektioner som samordnar träffar inom fotboll, hockey, golf, cykling, mm.
- Rabatterade hockeybiljetter
- Tillgång till fjällstuga
- Avdelningsaktiviteter där företaget bidrar med personalpeng

Om Skellefteå
Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats med ovanligt bra förutsättningar för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Med omväxlande årstider, rika naturtillgångar, korta avstånd och en starkt rotad kultur av kreativitet, entreprenörskap och jämlika möten skapar vi tid och utrymme att växa genom det kanske allra mest värdefulla: våra egna och varandras idéer.


Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2020-01-26

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår