Tillbaka till sök

Teknisk chef till Västerbottensteatern

Publicerad 2019-09-24


Västerbottensteatern söker nu en teknisk chef som inte bara får vara med att leda och planera det dagliga arbetet kring föreställningar, utan också ha en betydande nyckelroll i att utveckla teaterns tekniska avdelning i nya kulturhuset SARA.

Om företaget
Västerbottensteatern är en plats för upplevelser och möten tillsammans med både unga och gamla. Teatern erbjuder föreställningar och evenemang med stor bredd. Det finns ett stort utbud av soppteater, barnteater, kvällsföreställningar, sommarteater och skolteater. På Västerbottensteatern möter du allt från klassisk dramatik, till nyskrivet, berättarteater och improvisationsteater.

Västerbottensteatern är ett aktiebolag där ägarna är Region Västerbotten och Skellefteå kommun. Västerbottensteatern är en regionteater som turnerar med samtliga föreställningar i och utanför länet, bortsett från vår sommarteater. Teatern har ett 40-tal anställda.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som teknisk chef leder och planerar du det dagliga arbetet kring teaterns föreställningar både i huset men också ute på turné samt olika gästspel. Du kommer att arbeta tillsammans med teaterns producent för att se till att produktion och tillverkning flyter smidigt. Vidare ansvarar du för schemaläggning, budget och större inköp till produktioner, upphandling samt rekrytering av frilansade tekniker.
Som teknisk chef på Västerbottensteatern blir du en del av ledningsgruppen som idag består av fem personer. Du kommer att ha personalansvar för minst 10 medarbetare, periodvis kan antalet medarbetare vara betydligt fler beroende på föreställningens storlek. Din närmaste chef är teaterns VD.

År 2021 planerar Västerbottensteatern att flytta in i nya kulturhuset SARA. Du kommer att ha en nyckelfunktion i byggprocessen och aktivt arbeta för att utveckla den tekniska avdelningen.

Din bakgrund/Dina egenskaper
För att vara rätt för rollen har du erfarenhet av personalansvar samt har ett tekniskt intresse. Meriterande är det om du har dokumenterad erfarenhet av scenkonst samt kunskap och förståelse för konstruktion.

Väldigt stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen är du intresserad av att arbeta nära dina medarbetare. Du måste ha en väl utvecklad kommunikativ förmåga och motiveras av att få människor runt omkring dig att utvecklas, du vill bidra aktivt genom att stödja andra och engagera dig i dina medarbetares arbete.
Vidare bör du vara trygg i dig själv och motiveras av att arbeta mot uppsatta mål, du är ansvarstagande, strukturerad och kreativ.

Vi tror på ett modernt ledarskap och söker därför dig som skapar goda samarbeten, är lyhörd och öppen för nya idéer. Om du också vill engagera dig i utveckling och ser dig själv växa tillsammans med ett kreativt företag är du rätt för rollen som teknisk chef hos oss.

Västerbottensteatern strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökande som breddar vår mångfald.

Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Västerbottensteatern med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, dock senast 15 oktober 2019. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Anna Petterström tel: 0910- 77 09 88 alternativt Kenneth Vidmark, tel: 0910-77 09 81.

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 10 orter i Sverige, omsätter ca 350 Msek och har omkring 800 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Påminn mig / Tipsa en vän Sök jobbet
 • Anställningsomfattning

  Heltid

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdag

  2019-10-15

 • Tjänstgöringsort

  Skellefteå (Västerbottens län)

Kontaktpersoner

Anna Petterström 0910-770988
Kenneth Vidmark 0910-77 09 81
Stäng

Vänligen fyll i dina uppgifter så skickar vi ut en påminnelse om jobbet åt dig!

Vänligen fyll i din väns e-postadress för att skicka ett tips om jobbet!

Kontakta mig

Kontakta mig

Vänligen fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi er så snart vi har möjlighet.