Välkommen till Wikan

Ekonomichef till Ursviken Technology AB

Ekonomichef till Ursviken Technology AB


Är du en erfaren ekonom och intresserad av en nyckelposition i en växande internationell koncern? Nu finns möjlighet att söka tjänsten som ekonomichef på Ursviken Technology AB.

Om företaget
Ursviken Technology AB utvecklar, marknadsför och tillverkar kantpressar och andra maskiner för plåtbearbetning. Företaget tillhör finländska Ursviken Group I företagsgruppen ingår Ursviken Technology AB i Sverige, Pivatic Oy Pivatic Oy i Finland och Ursviken Inc. i USA. Gruppen utgör ett globalt affärsnätverk för produktion, försäljning och service av maskiner för plåtbearbetning.

Omsättningen för Ursviken Technology AB uppgår till ca 175 mkr där 25% består av eftermarknad och exportandel 80%. Företaget är beläget i Ursviken utanför Skellefteå.

Dina arbetsuppgifter
Som ekonomichef på Ursviken Technology har du det yttersta ansvaret för det administrativa och finansiella arbetet i bolaget samt för koncernrapporteringen för gruppen. Rollen innebär även ansvar för övergripande personalfrågor i företaget.

I ansvarsområdet ligger att säkerställa redovisningen och ekonomiprocesserna samt boksluten. Du ansvarar för ekonomifunktionen som består av fyra medarbetare och ser till att fördela arbetet effektivt inom funktionen.

Exempel på arbetsuppgifter inom ansvarsområdet:
- Finansiell rapportering samt upprätta budget och prognoser
- Månads-, kvartals- och årsbokslut
- Ansvara för skattefrågor
- Genomföra övergripande likviditetsplanering
- Stötta ledning och verksamhet i ekonomiska frågor, analyser och beslutsunderlag
- Driva, kvalitetssäkra och utveckla ekonomifunktionens rutiner och system
- Kontakt med banker, revisorer mm
- Valutahantering

Din bakgrund/Dina egenskaper
För att vara lämplig för rollen bör du ha minst fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, fördelaktigt är även erfarenhet av ledande befattning inom en ekonomifunktion. Du är trygg och självgående i såväl löpande redovisning som upprättande av bokslut. Vi tror också att du har erfarenhet och intresse av att arbeta i ekonomisystem samt utveckla arbetssätten i dessa. Goda kunskaper i MS Office är ett krav. Du är civilekonom eller har annan motsvarande akademisk utbildning.

Erfarenhet från producerande verksamhet är mycket meriterande, likaså om du tidigare arbetat med koncernredovisning. Då vi ingår i en internationell koncern är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka väl på både svenska och engelska.

Viktiga egenskaper för att lyckas väl i rollen är att du är ansvarstagande, strukturerad och analytisk. Om du också vill engagera dig i utveckling och ser dig själv växa tillsammans med ett företag är du rätt för rollen som ekonomichef hos oss!

Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Ursviken Technology AB med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, dock senast 30 juni 2019. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Linnéa Engman, tel: 070-39 17 434 , e-post linnea@wikan.se.

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 10 orter i Sverige, omsätter ca 350 Msek och har omkring 800 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2019-06-30

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår