Välkommen till Wikan

Redovisningschef till Franke Futurum

Redovisningschef till Franke Futurum


Är du en engagerad ekonom som vill arbeta verksamhetsnära i en internationell organisation? Låter det också lockande att ha en nyckelposition inom en ekonomifunktion? Då ska du söka jobb hos oss på Franke Futurum!

Om företaget
Franke Futurum är Nordens ledande tillverkare av produkter för köksventilation och marknadsledande på köksfläktar i Sverige. Företaget omsätter ca 310 miljoner kronor och har ca 180 anställda. Företaget har hög förädlingsgrad med tunnplåtbearbetning, lackering, motortillverkning och montering.

Franke Futurum grundades 1952 och ingår i Frankekoncernen med huvudkontor i Schweiz och divisionskontor i Italien. Koncernen har ca 9 000 anställda i dotterbolag över hela världen och den sammanlagda försäljningen uppgår till ca 19 miljarder kronor.

Dina arbetsuppgifter
Som redovisningschef på Franke Futurum arbetar du i en dynamisk och internationell miljö där du ansvarar för redovisnings- och bokslutsprocessen samt månadsrapporteringen till koncernen. Du har personalansvar för tre medarbetare och ansvarar för att leda och utveckla dem i deras arbete.

Exempel på arbetsuppgifter inom ansvarsområdet:
- Leda och fördela det dagliga arbetet inom avdelningen samt strategiskt planera verksamheten
- Driva förbättringar och effektiviseringar inom ekonomiprocesserna
- Ansvara för och säkerställa kvaliteten i redovisningen, bokslut och rapportering
- Delaktig i budget och prognoser
- Stötta organisationen i redovisningsfrågor
- Samordna revision

Vidare har du som redovisningschef, tillsammans med dina medarbetare, en viktig roll i att stödja organisationen med underlag för beslutsfattande. Det innebär bland annat ett nära samarbete med verksamhetens olika avdelningar och att förse dem med analyser, nyckeltal, statistik och kalkyler.

Din bakgrund/Dina egenskaper
För att vara rätt för rollen har du en universitets- alt. högskoleexamen med inriktning mot redovisning. Du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, vilket innebär att du är självgående i såväl bokslut som arbete med deklaration och årsredovisning. Då du kommer vara ett viktigt stöd för verksamheten är tidigare erfarenhet som affärscontroller meriterande, likaså är erfarenhet från tillverkande företag. Goda kunskaper i Excel är ett krav.

Då vi arbetar i en internationell koncern och tjänsten innebär många interna och externa kontaktytor är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig väl på både svenska och engelska. Erfarenhet av IFRS är meriterande men inget krav.

Som person är du strukturerad och analytisk. Du har ett driv att förbättra och utveckla företagets ekonomiprocesser samt stödja organisationen i analys av nyckeltal, kalkyler och beslutsunderlag.

Vi tror på ett modernt ledarskap och söker därför dig som skapar goda samarbeten, är lyhörd och öppen för nya idéer. Om du dessutom trivs när du får arbeta verksamhetsnära med stort eget ansvar tror vi att du kommer gilla att jobba med oss på Franke Futurum!

Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Franke Futurum med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, dock senast 12 juni 2019. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult Linnéa Engman, tel: 070-39 17 434 , e-post linnea@wikan.se

Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är placerad på Franke Futurums kontor i Byske.

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 10 orter i Sverige, omsätter ca 350 Msek och har omkring 800 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2019-06-12

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår