Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

Stabschef med HR-ansvar

Stabschef med HR-ansvar


Varje dag har vi ansvar för att ta tusentals människor på en resa. Nu har vi själva påbörjat en resa med förändringsarbete i fokus och söker därför dig som vill ha en nyckelroll i förnyelsen och utvecklingen av organisationen. Vi söker en erfaren och modig ledare till en ny roll som stabschef med HR-ansvar på Skellefteå Buss.

Om företaget
Skellefteå buss tar hand om kollektivtrafiken i Skellefteå, både stadstrafiken och delar av länets linjetrafik. Vi står också bakom flygbussen och skoltransporter.

Samhället är vår arbetsplats. Vi är stolta över att skapa större tillgänglighet och ett enklare vardagspussel, fler arbetstillfällen och nya fossilfria transportsätt på en plats som växer och vill framåt. Vi tror att en hållbar framtid skapas genom omtanke. Att hjälpa till i vardagen och inspirera till långsiktig utveckling. Det handlar om att bry sig. Om varandra. Om platsen där vi bor. Om världen vi ska leva i.

Skellefteå buss är ett av de större bussföretagen i norra Sverige och vi har ungefär 250 anställda. Vår totala fordonspark består av cirka 130 fordon. Vi uppdaterar dem stegvis till biogas- eller eldrivna bussar.

Företaget ägs till 100% av Skellefteå Stadshus AB, som i sin tur är helägt av Skellefteå kommun.

Vi kommer nu förstärka vår ledningsorganisation med en ny befattning som stabschef. Skellefteå Buss har precis påbörjat en stor förändringsresa med fokus på organisationskultur, ledningsgruppsutveckling och medarbetarskap. Rollen som stabschef kommer bli en nyckelposition i organisationen och en viktig pusselbit för vårt förändringsarbete.

Dina arbetsuppgifter
Som stabschef ansvarar du för att driva och utveckla det strategiska HR-arbetet inom organisationen. Du är chef för stabsfunktionen vilket omfattar ekonomiadministration, intern- och extern rapportering, kommunikation, personaladministration och projektledning. Du leder fem medarbetare inom staben och ansvarar för utveckling och resultat för avdelningen.

I rollen som stabschef ingår du i företagets ledningsgrupp och är en strategisk partner till vd och avdelningschefer. Tillsammans med ledningsgruppen driver och utvecklar du företagets HR-processer. En viktig uppgift i ditt ansvarsområde blir att upprätta och implementera en gemensam personalpolitik för hela företaget. Du ansvarar för kompetensförsörjning, löneöversyn och arbetsmiljö. Vidare ingår ansvar för överläggningar och avstämningar med fackföreningar i ditt ansvarsområde.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du är en ledare och verksamhetsutvecklare med erfarenhet av att driva strategiskt HR-arbete i en större organisation. Vi söker dig som framgångsrikt initierar och leder förändringsarbete och som har modet att ta täten på tidigare outforskade stigar.

För att vara lämplig för tjänsten har du goda kunskaper i strategiskt HR-arbete och flera års erfarenhet från en ledande roll inom området. Du har akademisk utbildning inom HR eller motsvarande. Intresse för utveckling av digitaliseringsprocesser inom HR-området är mycket meriterande.

Vid denna rekrytering läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du som söker tjänsten är en naturligt nätverkande person som trivs som bäst när du samarbetar med andra. Du har energi och engagemang i din yrkesroll och är duktig på att hitta nya angreppsätt i arbetsrelaterade frågor. Tjänsten ställer höga krav på att du är handlingskraftig och duktig på att kommunicera. Vidare ska du vara en strategiskt orienterad person som har ett brett perspektiv på frågor.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.

Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Skellefteå Buss med Wikan Personal. Kontakta gärna rekryteringskonsult Linnéa Engman med eventuella frågor, telefon 0910- 77 09 83 eller e-post linnea@wikan.se . Sök tjänsten via www.wikan.se, dock senast 28 april 2019.

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2019-04-28

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår