Tillbaka till sök

Elkonstruktör till Alimak

Ansökningstiden har gått ut

Vid eventuella frågor, kontakta ossTycker du att det låter lockande att arbeta som elkonstruktör i en internationellt marknadsledande koncern? Då ska du söka jobb hos oss! Vi söker nu en ambitiös och driven elkonstruktör som vill vara en del i vår framgång.

Om företaget
Alimak är en marknadsledande koncern inom vertikala transportlösningar för bygg- och industrisektorn med ett starkt fokus att förbättra kundens säkerhet, produktivitet och lönsamhet.

Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i 70 år. Alimak har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av vertikala transportlösningar som hissar, plattformar, servicehissar och lösningar för fasadunderhåll (BMU-enheter). Produktutbudet består av standardiserade och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment. Alimak Group bedriver försäljning i mer än 100 länder.

Dina arbetsuppgifter
Som elkonstruktör kommer du att arbeta i utvecklande projekt med konstruktion av elsystem till kuggstångshissar och linhissar. I tjänsten kommer du att jobba med specialanpassning av elsystem till kundorder, uppgraderingar av befintliga hissar samt specialprojekt. Arbetet innehåller traditionell elkonstruktion samt praktiska inslag som provning och utvärdering av komponenter och tekniska lösningar.

Arbetet sker i stor utsträckning i samarbete med båda interna och externa kontakter och du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor inom elkonstruktion.
Resor i tjänsten förekommer.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi tror att du som söker är automationskonstruktör med några års erfarenhet från liknande tjänster och produkter, alternativt har en aktuell högskole-/universitetsutbildning inom exempelvis el/automation. En annan möjlig bakgrund är elektriker med vidareutbildning. Du skall ha kunskap inom ritningsläsning, elkraft, el-konstruktion, ellära samt elektriska komponenter och utrustningar.

Att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift vad gäller svenska och engelska är ett krav. Arbetet förutsätter att du har goda IT-kunskaper och det är meriterade om du har erfarenhet av arbete i AutoCAD. Kunskaper inom ATEX och andra normer för explosionsklassad utrustning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter högt att du är initiativtagande, öppen för nya idéer och gärna kommer med nya angreppssätt. Du ser möjligheter i förändringar och har en vilja att kontinuerligt arbeta med verksamhetsutveckling. Arbetet kräver också en hög kvalitetmedvetenhet och god samarbetsförmåga.

Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Alimak med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, dock senast 17/3. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Linnéa Engman, tel: 070-39 17 434 alt. e-post linnea@wikan.se

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst. Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Facklig företrädare för Sveriges ingenjörer är Dennis Johansson telefon 0910-871 72 och representant för Unionen är Stig Boman, telefon 0910-871 07.

 • Anställningsomfattning

  Heltid

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdag

  2019-03-17

 • Tjänstgöringsort

  Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV
Stäng

Vänligen fyll i dina uppgifter så skickar vi ut en påminnelse om jobbet åt dig!

Vänligen fyll i din väns e-postadress för att skicka ett tips om jobbet!

Kontakta mig

Kontakta mig

Vänligen fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi er så snart vi har möjlighet.