Tillbaka till sök
Ledigt jobb: Bygg & anläggning (Skellefteå)

Konstruktionsledare - PIPING till Metso

Konstruktionsledare - PIPING till Metso


Vi vill förstärka vårt team i Skellefteå med en konstruktionsledare inom rörkonstruktion på avdelningen Plant & Piping Engineering - en spännande tjänst för dig med drivkraft, engagemang och god kommunikativ förmåga.

Vill du ta möjligheten att arbeta i ett företag som strävar efter att använda vår jords naturresurser på ett mer ansvarsfullt sätt? På Metso kommer du att ingå i ett stöttande och inkluderande nätverk av kollegor från hela världen. Det kommer alltid att finnas en chans för dig att lära dig och prova något nytt. Detta är din möjlighet att höja dig över vad som var möjligt igår.

Dina arbetsuppgifter
Som konstruktionsledare leder du arbetet med att ta fram funktionella och optimerade rörkonstruktioner till de anläggningar och produkter som vi projekterar och levererar. Det inkluderar allt från systemdesign, komponentval/dimensionering till detaljkonstruktion och upphandling av rörsystem till utrustning och kompletta processanläggningar. Utöver att själv utföra direkt konstruktionsarbete kommer du i din roll som ledare att ansvara för disciplinens åtaganden i projekten så som teknisk styrning, planering, uppföljning och kvalitetssäkring.

Vidare kommer du vara delaktig i att definiera och kalkylera disciplinens åtaganden i försäljningsuppdrag, samt bistå våra produktgrupper i utvecklings- och produktifieringsuppdrag. Du förväntas även bidra till avdelningens utveckling och effektivisering av arbetsverktyg, processer och rutiner.

Beroende på projektens omfattning kommer storleken på teamet du leder att variera från att bara omfatta dig själv till ett antal konstruktörer. Du rapporterar till projektledning och övergripande konstruktionsansvariga i projekten samt till chefen för avdelningen Plant and Piping Engineering.

Din bakgrund/Dina egenskaper
För att lyckas i rollen tror vi att du har en högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot maskinteknik eller likvärdigt, samt erfarenhet från projektering av industriella anläggningsprojekt där du arbetat med exempelvis rörkonstruktion, systemdesign, layouter, specificering och upphandling av utrustning (ventiler, pumpar, värmeväxlare etc.) och rörentreprenader. Det är meriterande om du har arbetat operativt inom processindustrin, framför allt smältverk.

Du arbetar proaktivt och strukturerat samt har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på såväl svenska som engelska. I våra uppdrag använder vi framför allt Bentleys, Avevas och Dassaults applikationer så kunskap i dessa programvaror är också meriterande.
Dina personliga egenskaper gör det naturligt för dig att motivera och leda team och påverka olika intressenter. Du gillar att samarbeta med andra, är flexibel, prestigelös och villig att hugga i där det behövs.

Då våra kunder finns runt om i världen så har du möjligheten och viljan att resa såväl inrikes som utrikes.

Information och kontakt
Vi erbjuder dig en möjlighet att bidra till framtidens världsledande hållbara smältverksteknologier. Hos oss på Metso kommer du att sitta i förarsätet och driva din egen karriär framåt. Vi värdesätter lagarbete, samarbete och mångfald.

Beskriver det här dig och är du intresserad av att vara med i vårt team? Tveka inte på att ansöka eller höra av dig för mer information. I denna rekrytering samarbetar Metso med Wikan Personal AB. Ansöker gör ni på www.skelleftea.wikan.se. Information om tjänsten lämnas av Tomas Vidmark, 0910-77 09 82 alt. tomas@wikan.se

Omfattning: Heltid, tillsvidare.
Sista ansökningsdag: 2023-10-05, urval sker löpande.
Placeringsort: Skellefteå

Välkommen med din ansökan!

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Flytta till ditt nya arbete
Är du intresserad av denna tjänst men bor på annan ort?
Att söka arbete på en annan ort kan öppna upp en värld av nya möjligheter och erfarenheter men är samtidigt för många ett stort steg. Wikan Personal vill underlätta för dig som går i tankar att kanske söka arbete på annan ort. Vårt breda kontaktnät och goda kännedom om den lokala arbetsmarknaden kan öppna många dörrar för dig i jakten på nästa jobb. Då vi verkar i många städer runt om i Sverige så kan vi med stor sannolikhet erbjuda en första intervju på en ort närmare dig. Vi arbetar även aktivt med att hjälpa medflyttande att hitta ett arbete. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa just dig!

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2023-10-05

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Kontaktpersoner
Tomas Vidmark 0910-77 09 82
Irma Öhlund 0910-770983

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Tidrapportera Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår