Tillbaka till sök
Utgått jobb

FÖRARUTBILDNING OCH ANSTÄLLNING HOS SKELLEFTEÅ BUSS

FÖRARUTBILDNING OCH ANSTÄLLNING HOS SKELLEFTEÅ BUSS


Vill du byta riktning i karriären och bli en av oss? Din chans att bli bussförare har nog aldrig varit större!

Just nu erbjuder vi dig gratis bussförarutbildning och därefter anställning.
______________________________________________________________________________________________________________________________
ERBJUDANDE
Vi på Skellefteå buss erbjuder dig just nu möjligheten att kostnadsfritt utbilda dig till bussförare.
Utbildningen är ca 6 veckor lång och du har utbildningslön under tiden.

Under dessa veckor tar du körkort med behörighet D och ett YKB (yrkeskompetensbevis). Teori och körträning varvas och du påbörjar också din introduktionsutbildning hos oss på Skellefteå buss (biljettsystem, linjekännedom, bolagets regler mm). Inom ramen för din introduktionsutbildning kommer du att ha en erfaren förare som handledare.
Alla prov skrivs hos Trafikverket. Vi utbildar bara på automat.

Efter avslutad och godkänd utbildning tar en provanställning på 6 månader vid och därefter fortlöper en tillsvidareanställning hos oss.*

Även du som har ett D-körkort men saknar YKB är välkommen att söka.


Om företaget
Skellefteå buss tar hand om kollektivtrafiken i Skellefteå, både stadstrafiken och delar av länets linjetrafik. Vi står också bakom flygbussen och skoltransporter.

Samhället är vår arbetsplats. Vi är stolta över att skapa större tillgänglighet och ett enklare vardagspussel, fler arbetstillfällen och nya fossilfria transportsätt på en plats som växer och vill framåt. Vi tror att en hållbar framtid skapas genom omtanke. Att hjälpa till i vardagen och inspirera till långsiktig utveckling. Det handlar om att bry sig. Om varandra. Om platsen där vi bor. Om världen vi ska leva i.

Skellefteå buss är ett av de större bussföretagen i norra Sverige och vi har ungefär 250 anställda. Vår totala fordonspark består av cirka 140 fordon och vi uppdaterar dem stegvis till biogas- eller eldrivna bussar, med målet att 2030 vara helt fossilfria. Företaget ägs till 100% av Skellefteå Stadshus AB, som i sin tur är helägt av Skellefteå kommun.

Dina arbetsuppgifter
Som busschaufför hos oss hjälper du resande människor att på ett hållbart sätt färdas både i jobbet och på fritiden. Du ansvarar för att ge hög service till resenärer och säkerställer att såväl passagerare som medtrafikanter känner sig trygga med Skellefteå buss.

Tjänsten innebär bland annat ansvar för att passa busslinjens hålltider, men också att hantera de situationer som uppstår om väder eller trafik orsakar problem. Du sköter försäljning av busskort och enkelbiljetter ombord.
Vår verksamhet är igång dagtid, kvällar och helger. Du har möjlighet att söka olika typer av scheman utifrån vad som passar dig bäst.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Utifrån Transportstyrelsens regler om att kunna köra längre än 50 km bör du som söker utbildningen vara 24 år eller äldre. Du ska också ha haft svenskt B-körkort i minst 2 år. Du måste även kunna få körkortstillstånd för behörighet D. Läkarundersökningen bokas av oss.

Eftersom rollen som busschaufför ställer höga krav på servicenivå söker vi dig som har ett trevligt och professionellt bemötande och är välkomnande och hjälpsam mot andra människor. Du är noggrann med att passa tider och har förmåga att arbeta lugnt och effektivt även i stressade situationer.

Rollen som busschaufför kräver att du talar och förstår svenska.

Information och kontakt
Så vad säger du? Vill du påbörja livets nästa arbetsresa med oss?

Skicka då in din ansökan till oss!

Efter inskickad ansökan kommer du att få genomföra ett screeningtest som en del i urvalsprocessen. För att komma vidare i processen krävs ett godkänt testresultat. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så vänta inte med din ansökan.
I denna process samarbetar Skellefteå buss med Wikan Personal. Har du frågor är du välkommen att kontakta Andreas Ögren på Wikan, 0910-770987.

Utbildningsomgångar planeras att starta i september, oktober och november.

*Om du väljer att avsluta din anställning inom ett år efter godkänd utbildning ska återbetalning gällande utbildningskostnaderna ske enligt gällande kollektivavtal.

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2023-08-31

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV
Tidrapportera Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår